• 02537734077
  • info@rasanahad.ir

* ضوابط اختصاصی بخش پژوهشی:

۱- درون‌مایه و محتوای آثار، مبتنی بر محور نهج البلاغه و مطابق با جدول معرفی منابع یا موضوعات باشد؛ از این رو موضوعات نامرتبط از مسابقات حذف می‌شوند.

۲- در صورتی که اصالت اثر در هر یک از مراحل جشنواره احراز نشود، اثر از رقابت‌ها حذف خواهد شد.

۳- ارائه آثار به صورت گروهی امکان پذیر نیست. لکن صرفاً در رشته مقاله نویسی چنانچه در تهیه مقاله، افرادی به صاحب اثر اصلی کمک کرده باشند، امکان درج اسامی ایشان در قسمت مشخصات صاحب اثر بلامانع است؛ اما تقدیری از آن‌ها بعمل نخواهد آمد.

۴- در تمامی رشته‌های بخش پژوهشی هر نفر می‌تواند فقط یک اثر به دبیرخانه جشنواره ارائه نماید.

۵- آثار شرکت کنندگان نباید تاکنون در هیچ مسابقه یا جشنواره‌ای حائز رتبه شده باشند.

۶- لازم است لیست مشخصات شرکت کنندگان به همراه فایل PDF آثار در تمامیِ رشته‌های این بارگذاری شود.

۷- مشخصات صاحب اثر باید در ابتدای اثر بطور کامل درج شده باشد.

۸- ملاک داوری، آیین‌نامه داوری دبیرخانه جشنواره نهج البلاغه به شرح زیر ملاک قرار خواهد گرفت.

 

* ضوابط بخش رشته مقاله نویسی:

– در رشته مقاله نویسی مختصات و ساختار مقالات باید بر اساس توضیحات زیر باشد.

– دستورالعمل نگارش مقالات:

– مقالات ارسالی به زبان فارسی باشد.

– مقالات ارسالی، تحقیقی و مستند و بر اساس معیارهای علمی باشند.

– فایل متن مقاله با پسوند doc یا docx و با ویرایش Word 2010 باشد.

– حجم مقالات از ۲۰ صفحه و تعداد کلمات مقاله حداقل ۴۰۰۰ کلمه و حداکثر از ۷۵۰۰ واژه بیشتر نباشد.

– مقالات با فاصله ۱ سانتی‌متر میان سطور و با تورفتگی نیم سانتی‌متر در سطر اول پاراگراف و به صورت خوانا، تایپ شده باشد.

– کلیه متن مقاله با فونت Noor Nazanin و اندازه فونت­ها ۱۳ باشد.

– متن عربی آیات در بین علامت آیات«» قرار گیرد و آدرس آیه بلافاصله پس از آیه در داخل پرانتز به صورت (نام سوره/شماره آیه)، درج شود مثال: «ادع الی سبیل ربک بالحکمه و الموعظه الحسنه…» (نحل/۱۲۵)

– اگر از ترجمه خاصی از قرآن یا منابع­روایی نظیر نهج­البلاغه در مقاله استفاده می‌شود، حتماً مشخصات مترجم و کتابشناسی ترجمه در بخش منابع بیاید.

ب) ساختار مقالات:

– عنوان مقاله:  ناظر به موضوع تحقیق، به صورت کوتاه و رسا درج گردد.

– مشخصات: مشخصات نویسنده (نویسندگان) باید به صورت زیر ذکر گردد:

– نام و نام خانوادگی نویسنده/ نویسندگان، دانشگاه محل تحصیل، مقطع تحصیلی، ایمیل و شماره تماس

– چکیده: حداکثر دارای ۳۰۰ کلمه به زبان فارسی (به گونه ای که نمایان‌گر شرح مختصر و جامعی از محتویات نوشتار شامل بیان مسئله، هدف، ماهیت پژوهش و نکته‌های مهم نتیجه بحث باشد).

– کلید واژه‌ها: حداقل ۳ و  حداکثر ۱۰ واژه (از میان کلماتی که نقش نمایه و فهرست را ایفا ‌کنند)

– مقدمه: به هدف و پیشینه پژوهش و ارتباط آنها با موضوع نوشتار به طور واضح اشاره شود.

– بدنه اصلی مقاله: متن اصلی مشتمل بر فصول مختلفی است که هر فصل نیز شامل زیرفصل‌های دیگری است که این زیرفصل ها هر کدام مشتمل بر چندین پاراگراف با موضوع مشخص است.

– هر دسته از موضوعات مرتبط در ذیل یک عنوان در زیرفصلی خاص قرار گیرند.

– هر دسته از عناوین، ذیل عنوان کلی‌تر به عنوان فصل قرار گیرند به گونه ای که مجموعه مقاله از یک شاکله منسجم چند فصلی برخوردار بوده و تقدم و تأخّر مطلب در آن رعایت شده باشد.

– نقل قول مستقیم: در مواردی که مطلبی عیناً از منبعی نقل می‌شود، ابتدا و انتهای مطلب، گیومه «» قرار داده شود و در پایان نقل قول آدرس منبع ذکر شود. نقل به مضمون و از منابع دیگر نیازی به درج  گیومه ندارد. اما در پایان با ذکر «ر.ک» آدرس آن منبع ذکر شود.

– ارجاع درون متن: مطالب نقل شده از سایر منابع باید با ذکر آدرس باشد:  

(نام خانوادگی مؤلّف، سال انتشار، شماره جلد و صفحه) مثال: (طباطبائی، ۱۳۸۰ ، ج ۱، ص۲۰۰) و اگر به چند صفحه از یک منبع استناد داده می‌شود شماره صفحات از سمت راست به چپ و با گذاشتن علامت (صص) تنظیم گردد؛ مثلا: (طباطبائی،۱۳۸۰ ، ج ۱، صص ۲۶،۲۵و۲۷) در صورتی که نام خانوادگی مؤلّف، مشترک است باید اسم وی هم مورد اشاره قرار گیرد. اگر از یک نویسنده در یک سال، دو اثر یا بیشتر منتشر شده و در مقاله مورد استفاده قرار گرفته است، با آوردن حروف الفبا بعد از سال انتشار میان دو اثر تفکیک صورت می‌گیرد. – اگر از یک نویسنده بیش از یک اثر استفاده شده است، ذکر منبع بدین شکل صورت می‌گیرد: (نام خانوادگی، سال انتشار اثر اوّل، شماره جلد و سال انتشار اثر دوم، شماره جلد و صفحه) اگر مؤلفانِ یک اثر بیش از سه نفر باشند، فقط نام خانوادگی یک نفر آورده می‌شود و با ذکر واژه«و دیگران» به سایر مؤلفان اشاره می‌گردد.

– نتیجه: ۲۰۰-۴۰۰ کلمه، حاوی جمع بندی مهم‌ترین مسائلی که نویسنده آنها را در مقاله‌ به طور مستند شرح داده است.

– فهرست منابع: کتب و مقالاتی که نویسنده در مقاله‌اش به آنها استناد نموده و یا از آنها نقل مطلب کرده است.  – فهرست منابع در پایان مقاله و در صفحه‌ای جداگانه بر اساس حروف الفبا (نام خانوادگی مؤلف) با دستورالعمل زیر تنظیم گردد:

کتاب: نام خانوادگی، نام (سال انتشار)، عنوان کتاب، نام مترجم،محقق/ مصحح، محل نشر، ناشر. ضمناً نام کتاب با فونت Italicو Bold تایپ گردد.

– مقاله: نام خانوادگی، نام (سال انتشار)، «عنوان مقاله»، نام مجله، شماره مجله. عنوان مقاله داخل گیومه و نام مجله با فونت  Italicو Bold تایپ گردد.

– پایان­نامه: نام خانوادگی، نام(سال دفاع)، «عنوان پایان نامه»؛ پایان نامه کارشناسی ارشد/ دکتری، رشته، دانشکده، دانشگاه. عنوان پایان نامه داخل گیومه و نام مجله با فونت  Italicو Bold تایپ گردد.

– نکته­پایانی: در صورت عدم تعیین برخی مشخصات، از الفاظ«بی‌جا» برای (بدون محل نشر)، «بی‌نا» برای (بدون ناشر)، «بی‌تا» برای (بدون تاریخ) استفاده شود.

 

* ضوابط بخش رشته تالیف کتاب:

۱- موضوع کتاب در حوزه تخصصی پدیدآورنده باید باشد.

تبصره:  در زمینه هایی مانند حوزه های بین رشته ای، تشخیص تناسب و ارتباط اثر با حوزه تخصصی پدیدآورنده برعهده کمیته تخصصی منتخب است..

۲- هر اثر، فقط یک‌بار می‌تواند در همایش شرکت داده شود، بنابراین کتاب‌هایی که قبلا در قالب پایان‌نامه‌، به دبیرخانه همایش ارسال شده و مورد ارزیابی قرار گرفته باشند، پذیرفته نخواهند شد. مگر اینکه محتوای کتاب، نسبت به پایان‌نامه ارائه شده، بیش از ۳۰ درصد تغییرات و اضافات داشته باشد.

۳- روش ارسال آثار شامل ارسال ۲ نسخه از اثر به دبیرخانه همایش (پس از ثبت‌نام) است.

۴- در تصنیف، تألیف، حداکثر امتیاز به کتابی با ۳۰۰ صفحه (هر صفحه ۳۰۰ کلمه) تعلق میگیرد.

۵- به سرپرست تالیف (  Editor ) منوط به داشتن مقدمه جامع و علمی تا ۵۰ درصد  امتیاز کل کتاب تعلق می گیرد.

۶- در تألیف یک فصل کتاب (chapter Book ) حداقل ۱۵ درصد و با توجه به حجم کتاب حداکثر ۳۰ درصد امتیاز کل کتاب به مولف تعلق میگیرد.

۷ – در صورت انتشار رساله یا پایان نامه عضو هیات علمی در قالب کتاب با رعایت ضوابط قانونی، ۳۰ درصد امتیاز کتاب به وی تعلق می گیرد. در صورتی که کتابِ حاصل از رساله یا پایاننامه با حداقل ۳۰ درصد تغییر، ویرایش و اصلاح از حیث محتوا همراه شده باشد، امتیاز تا ۵۰ درصد قابل افزایش است.

۸- در صورتی که عضو هیات علمی رساله یا پایان نامه دانشجوی تحت سرپرستی خود را با رعایت ضوابط قانونی به طور مشترک منتشر کند، امتیاز کل کتاب ۵۰ درصد محاسبه می گردد که سهم عضو هیات علمی متناسب با قرار گرفتن ترتیب اسامی مطابق آیین نامه ارتقاء و براساس جدول محاسبه سهم پدید آورندگان فعالیت های پژوهشی مشترک تعیین می گرد.

۹ –  کتاب صرفا الکترونیکی چه در داخل یا خارج از کشور با لحاظ نمودن استانداردهای نشر، حداکثر ۶۰ درصد امتیاز را شامل می گردد.

۱۰-  امتیاز گواهی چاپ صرفاً به یک کتاب و منوط به ارائه نسخه نهایی آماده چاپ است.

۱۱ – در صورتی که نام محل خدمت عضو هیات علمی در یکی از محلهای متعارف (روی جلد، صفحه آغازین، صفحه عنوان یا شناسنامه کتاب یا انتهای مقدمه) ذکر نشود، امتیازی به وی تعلق نمی گیرد

۱۲-  به تجدید چاپ یا ویرایش اثر، منوط به آنکه حداقل ۳۰ درصد تغییر محتوا داشته باشد امتیاز تعلق میگیرد.

 

* ضوابط بخش رشته تدوین محتوای آموزشی:

۱- محتوای آموزشی قابلیت ارائه در ۱۶ جلسه آموزشی را داشته باشد

۲- اهداف درسی در سه حیطه دانشی، نگرشی و حرکتی بیان شود

۳- محتوای درسنامه جامع و کامل باشد و اطلاعات لازم را برای فراگیران فراهم کند

۴- درسنامه از تنوع و جذابیت کافی محتوایی برخوردار باشد تا فراگیران مشتاقانه محتوای درسنامه را دنبال نمایند

۵- از اشکال تصاویر و نمودارها جهت فهم بهتر متن درسنامه استفاده شود

۶- درسنامه فرصت‌های تعاملی مانند گفتگوها، گروه‌های کاری، تمرین‌ها و پروژه‌ها را فراهم نماید تا دانشجویان بتوانند فعالانه در فرایند یادگیری شرکت کنند.